Eftersom jag har fått frågor om varför jag slutat att publicera min blogg kan jag ge följande förklaring. Jag är fortfarande intresserad av att träna ryttare och hästar enligt den klassiska dressyrens både gamla och moderniserade principer. Genom införandet av halvbetyg har däremot tävlingsbedömningen övergått mer från kunskap till tyckande vilket gjort den för mig ganska ointressant. Eftersom vårt tävlingssystem bygger på addering av ett stort antal bedömningsgrupper får dessa ”odefinierbara” betyg för stort inflytande för att ge ett i mina ögon relevant resultat.

Annons

4 reaktioner på ”Bekännelse

 1. Instämmer. Tummen upp för dig Bosse. Tyvärr upplever jag, i dag handlar ridning mer om tävling än att lära sig rida.

  Gilla

  1. Håller med dig. Dessutom florerar en uppsjö av olika nya idéer på nätet som ligger långt ifrån vår konstart. Ofta genvägar till snabbare resultat. Vad som är trist är att man aldrig ser någon ansvarig på förbundet ge deras syn på dagens situation.

   Gilla

 2. Jag tycker att halvbetygen är bra. I en bedömningsgrupp ingår ganska mycket, mycket för domaren att väga för och emot ett visst betyg på några sekunder, och det är ett stort steg mellan varje poäng.

  Gilla

  1. Just det du säger sammanfattar problemet med halvbetygen. Att så mycket på kort tid skall sammanfattas i ett betyg gör halvbetygen till en räddningsplanka när man inte hinner sortera alla intryck.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s